Wat is het geheim achter een goede concertfoto?

Dat begint al thuis met de voorbereiding: wat voor soort muziek, wie spelen of zingen er, uit hoeveel mensen bestaat de band, zijn er speciale solo’s, is de setlist bekend, hoe zien eerdere optredens eruit, enzovoort. Vaak mag je uitsluitend tijdens de eerste drie nummers fotograferen, dus in korte tijd moet ik mijn beelden maken.

Bij het optreden zelf komt alles samen: de artiest, het licht, het publiek, de sfeer, de emotie. Ik zoek de beste plek uit en dan, in een fractie van een seconde als het moment daar is, maak ik de foto.

Het gevoel dat ik in mijn beelden leg komt voort uit mijn passie voor muziek en fotograferen. Al op jonge leeftijd bracht mijn vader mij de liefde bij voor muziek. Hij was orkestleider bij een band. Zelf bespeelde ik geen instrumenten maar zat aan de radio gekluisterd en nam ontelbare programma’s op om vervolgens de muziek eruit te ‘knippen’.

Mijn enthousiasme voor fotograferen ontstond tijdens de vakanties die wij als gezin doorbrachten. Mijn ouders hadden altijd een camera bij zich en maakten veel foto’s van alle mooie plekken die we bezochten. Ik vond het geweldig te zien hoe ze de momenten vastlegden en de herinneringen levend hielden.

Toen ik wat ouder was, begon ik zelf ook steeds meer te fotograferen. Ik kreeg mijn eerste camera voor mijn verjaardag en ging meteen aan de slag om mooie plaatjes te schieten. Ik vond het fantastisch om te experimenteren met verschillende technieken en te spelen met licht en compositie.

Om een verdiepingsslag te maken en mijn vaardigheden en kennis op het gebied van fotografie te verbeteren volgde ik de Vakopleiding Fotografie aan de Fotovakschool, afgerond met het diploma Vakfotograaf.

Behalve concert- en evenementfoto’s maak ik ook foto’s voor bedrijven en particulieren. Te denken valt aan portretfoto’s van medewerkers, reportages van bedrijfsprocessen en productfotografie.

Neem gerust een kijkje op mijn portfolio.

Enthousiast geworden? Reageer via de contactpagina, dan neem ik snel contact met je op!